NPCF wil ervaringen patiënt betrekken bij beoordelen kwaliteit

op .

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) vindt het een goede zaak dat chirurgen kwaliteitscriteria hebben opgesteld voor ingrepen bij een aantal vormen van kanker. De organisatie wil wel de criteria vanuit het perspectief van de patiënt erbij betrekken.

NPCF wil ervaringen patiënt betrekken bij beoordelen kwaliteitDe Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) vindt het een goede zaak dat chirurgen kwaliteitscriteria hebben opgesteld voor ingrepen bij een aantal vormen van kanker. De organisatie wil wel de criteria vanuit het perspectief van de patiënt erbij betrekken.
Goede afspraken

Zorgverzekeraars kunnen op basis van deze kwaliteitscriteria afspraken maken met ziekenhuizen. "Als het goed is, gebruikt de zorgverzekeraar een combinatie van de kwaliteitscriteria van de artsen zelf en die van de patiënten om tot goede afspraken met de ziekenhuizen te komen", aldus NPCF-directeur Wilna Wind.
Keuze

De NPCF vindt het belangrijk dat de informatie uiteindelijk ook beschikbaar komt voor de patiënt, zodat hij die kan gebruiken bij het maken van een keuze. "We horen dagelijks dat de behoefte bij patiënten groot is: goede en onafhankelijke patienteninformatie", aldus Wilna Wind.
Ervaringen uitwisselen


De informatie moet uiteindelijk ook beschikbaar komt voor de patiënt, zodat hij het kan gebruiken bij het maken van een keuze. 'We horen dagelijks dat de behoefte bij patiënten groot is: goede en onafhankelijke patienteninformatie', zegt Wilna Wind. "Met onze website ZorgkaartNederland.nl bieden we patiënten een belangrijke gelegenheid om ervaringen uit te wisselen."


 


Bron:  Skipr