Instellingskoks overwegen besparing op personeel

op .

Bijna driekwart van de instellingskoks overweegt te besparen op personeelskosten. Ze willen dit realiseren door de efficiëntie in de keuken te verhogen of de kostprijs te verlagen door over te stappen op andere merken. Dat schrijft Misset Horeca.

Instellingskoks overwegen besparing op personeel




Bijna driekwart van de instellingskoks overweegt te besparen op personeelskosten. Ze willen dit realiseren door de efficiëntie in de keuken te verhogen of de kostprijs te verlagen door over te stappen op andere merken. Dat schrijft Misset Horeca.




De jongste editie van FoodServicepeil Instellingen, een internetonderzoek van bureau Foodinc, toont deze kentering aan. Het onderzoek, waaraan ruim 250 chef-koks deelnamen, wijst uit dat er een toename te zien is van kooksystemen die minder arbeid vergen. Bijna een vijfde van de instellingskoks gaat in het komende jaar meer regenereren.