Branchevereniging ZBC's luidt noodklok

op .

Zo'n 120 van de 300 zelfstandige klinieken in Nederland dreigen failliet te gaan door de geplande bezuinigingen van het kabinet. Ook zullen de wachtlijsten in de reguliere ziekenhuizen flink groeien, als minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vasthoudt aan haar plan om de omzet van ziekenhuizen te beperken.Branchevereniging ZBC’s luidt noodklok
Zo'n 120 van de 300 zelfstandige klinieken in Nederland dreigen failliet te gaan door de geplande bezuinigingen van het kabinet. Ook zullen de wachtlijsten in de reguliere ziekenhuizen flink groeien, als minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vasthoudt aan haar plan om de omzet van ziekenhuizen te beperken.
Financiële gezondheid

Dat stelt directeur Theo Roos van de branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland in de GPD-bladen. Schippers wil de uitgaven van ziekenhuizen beperken om tegenvallers voor de rijksbegroting te voorkomen. Volgens Roos hebben privéklinieken juist extra omzet nodig om financieel gezond te worden.
Loek Winter

Ook zorgondernemer Loek Winter waarschuwde onlangs voor de gevolgen van het kabinetsbeleid. De minister wil de klinieken, evenals ziekenhuizen, vanaf 2012 onder een financieel plafond brengen. Daardoor kan de groei van de klinieken in het gedrang komen en zouden sommige instellingen zelfs hun deuren moeten sluiten. Het is dan meteen gedaan met de marktwerking in de zorg, aldus Winter.


 


Bron:  Skipr