Thuiszorg daagt ministerie vanwege korting

op .

Uit protest tegen een voorgenomen bezuiniging van 58 miljoen euro hebben de thuiszorgorganisaties onder aanvoering van branchevereniging ActiZ een kort geding aangespannen tegen het ministerie van Volksgezondheid. Dat meldt het NRC Handelsblad.

Thuiszorg daagt ministerie vanwege kortingUit protest tegen een voorgenomen bezuiniging van 58 miljoen euro hebben de thuiszorgorganisaties onder aanvoering van branchevereniging ActiZ een kort geding aangespannen tegen het ministerie van Volksgezondheid. Dat meldt het NRC Handelsblad.

Kwaliteitsverlies

ActiZ keert zich tegen de bezuiniging, die volgens het NRC neerkomt op een korting van 1,7 procent van het totale budget, omdat die boven op een eerdere bezuiniging komt. Volgens het ministerie betreft het juist een vervangende maatregel. In het NRC zegt ActiZ-directeur Aad Koster dat de nieuwe maatregel in ieder geval ten koste gaat van de kwaliteit. Veel thuiszorgorganisaties lijden nu al verlies.

Strijdig

Koster noemt de maatregel ook strijdig met het regeerakkoord. “Daarin staat dat er meer aandacht moet komen voor ouderenzorg. En dat ze die zorg zo lang mogelijk in hun eigen omgeving moeten krijgen. Het geld dat bij dat beleid hoort is echter nergens te bekennen.”  Het kort geding dat ActiZ heeft aangespannen dient op 17 december voor de rechtbank in Den Haag.


 


Bron: Skipr