Voortbestaan Admiraal De Ruyter Ziekenhuis onder druk

op .

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) vreest een begrotingstekort van 10 miljoen euro in 2011. De continuïteit van het ziekenhuis is in gevaar, zo bericht het hospitaal. Het eigen vermogen van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis is te klein om een dergelijke bedrag op te vangen. Bovendien is dit tekort niet eenmalig maar structureel.Voortbestaan Admiraal De Ruyter Ziekenhuis onder drukHet Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) vreest een begrotingstekort van 10 miljoen euro in 2011. De continuïteit van het ziekenhuis is in gevaar, zo bericht het hospitaal. Het eigen vermogen van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis is te klein om een dergelijke bedrag op te vangen. Bovendien is dit tekort niet eenmalig maar structureel.

Begrotingstekort

Het ziekenhuis verwacht een korting van 5 procent door het ministerie van VWS, nu gerechtshof in Den Haag heeft bepaald dat het ministerie van VWS de ziekenhuizen toch een korting van in totaal 549 miljoen euro mag opleggen. Voor het ADRZ komt dit neer op 8 miljoen euro. Met de kostenstijgingen komt het totale begrotingstekort uit op 10 miljoen euro. Het ziekenhuis zegt dit niet uit het eigen vermogen van 6 miljoen te kunnen betalen. Daarbij meldt het ziekenhuis dat zij juist de doelstelling had om het eigen vermogen te laten groeien naar 15 miljoen euro.

Plannen

Het ziekenhuis meldt dat de raad van bestuur samen met de medisch specialisten op korte termijn een aantal projecten start om de zorg aan patiënten nog handiger en slimmer te organiseren. "De hoofdkoers staat niet ter discussie. Aan de hierbij horende doelen houdt het ADRZ vast. Zij zijn juist belangrijk in het bieden van meer zorg en het verbeteren van het resultaat", meldt het ziekenhuis op haar website. De voorgenomen herverdeling van operaties en opnamen tussen de locaties gaat door. Per 28 februari 2011 zal het ADRZ planbare operaties in Vlissingen uitvoeren en complexe en acute ingrepen in Goes aanbieden.

Het ziekenhuis sluit 2010 naar verwachting met een positief resultaat af.


 


Bron:  Skipr.