Tergooi Ziekenhuis schrapt snel arbeidsplaatsen

op .

Het Tergooiziekenhuizen wil zo snel mogelijk 250 arbeidsplaatsen schrappen, schrijft de Gooi- en Eemlander. Gedwongen ontslagen worden daarbij vermeden.

Tergooi Ziekenhuis schrapt snel arbeidsplaatsenHet Tergooiziekenhuizen wil zo snel mogelijk 250 arbeidsplaatsen schrappen, schrijft de Gooi- en Eemlander. Gedwongen ontslagen worden daarbij vermeden.

'Voorlopig boventallig'

Dit jaar stevent Tergooi af op een tekort van zeven miljoen euro. Recent zijn negentig ziekenhuismedewerkers 'voorlopig boventallig' verklaard. Het gaat om mensen met een vaste aanstelling die op hun afdeling overbodig zijn. Voor hen zoekt het ziekenhuis werk elders in de organisatie. Interimbestuursvoorzitter Leo Schoots heeft de bonden toegezegd dat er geen gedwongen ontslagen vallen.

Stijging werkdruk

Vakbondsman Fred Seifert van vakbond Abvakabo FNV: "Duidelijk is dat deze reorganisatie niet zonder slag of stoot verloopt. Personeel is gewend aan werken met honderden collega's méér. Op bepaalde afdelingen gaat het te snel of te heftig. Mensen ervaren een enorme stijging van de werkdruk."

Werkbaarheid

Uit onderzoek blijkt dat vergelijkbare ziekenhuizen met 250 arbeidsplaatsen minder toe kunnen. De concentratie van specialismen in een van beide ziekenhuizen gaat intussen door. Daarbij worden overigens geen ingrepen gedaan die haaks staan op het voornemen om in Hilversum toch de afdeling spoedeisende hulp open te houden, verzekert een ziekenhuiswoordvoerster. Nog dit jaar besluit Schoots over een andere verdeling van taken tussen Blaricum en Hilversum.

Bron: Skipr