Justitie eist celstraf voor bedreiging ggz-medewerkers

op .

Justitie heeft twintig maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist tegen een 53-jarige man uit Assen voor mishandeling van zijn echtgenote en doodsbedreigingen aan het adres van verschillende ggz-medewerkers.

Justitie eist celstraf voor bedreiging ggz-medewerkersJustitie heeft twintig maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist tegen een 53-jarige man uit Assen voor mishandeling van zijn echtgenote en doodsbedreigingen aan het adres van verschillende ggz-medewerkers. Eén van hen zou met een mes bedreigd zijn door de man. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Incidenten

De man zegt zich weinig meer te kunnen herinneren van de incidenten in mei 2010. Hij zou boos zijn geweest omdat hij niet meer intern mocht worden opgenomen in de ggz-instelling nadat hij afspraken niet was nagekomen. De advocaat van de man stelt dat zijn cliënt het mes niet wilde gebruiken en in ‘stomdronken’ staat verkeerde. Daarnaast zou er geen bewijs zijn van de mishandeling van de echtgenote, aldus het Dagblad van het Noorden.
Bron: Skipr