AD: Flevoziekenhuis beste van het land

op .

Het Flevoziekenhuis in Almere is het best presterende ziekenhuis van het land. Dat stelt het AD op basis van de zelfgemaakte AD Ziekenhuis top 100, waarover de krant vrijdag bericht.

AD: Flevoziekenhuis beste van het landHet Flevoziekenhuis in Almere is het best presterende ziekenhuis van het land. Dat stelt het AD op basis van de zelfgemaakte AD Ziekenhuis top 100, waarover de krant vrijdag bericht.

Voorgaande jaren

Het Flevoziekenhuis stond vorig jaar op nummer 29 in de lijst. In 2008 was het hospitaal in de polder de hekkensluiter.

Jaarlijkse AD top 100

Het AD stelt de lijst jaarlijks samen op basis van informatie die de ziekenhuizen zelf vrijgeven. De krant vergelijkt hun prestaties met 26 kwaliteitsaspecten die zijn vastgesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten.

Topnotering is verrassing

Bij het Flevoziekenhuis was de topnotering vrijdagochtend reden om gebak bij de koffie te serveren. De stijging is volgens de woordvoerder te danken aan een enorme toename van de kwaliteit van zorg. "Dat we laag stonden had te maken met de kwaliteit van de zorg en met het feit dat we niet voldoende konden aantonen wat de kwaliteit was. Daar is hard aan gewerkt. We hadden wel een stijging verwacht, maar dat we bovenaan zouden eindigen, dat verraste ons ook." Volgens het ziekenhuis heeft ook het positieve patiëntenoordeel een grote rol gespeeld in de stijging.

 


Bron:  Skipr