Erasmus MC maakt hartecho's op Lowlands

op .

Bezoekers van het popfestival Lowlands kunnen dit weekend gratis een echo van hun hart laten maken. De service wordt aangeboden door het Rotterdamse Erasmus MC die de echo eventueel ook op een cd wil zetten.

Erasmus MC maakt hartecho's op LowlandsBezoekers van het popfestival Lowlands kunnen dit weekend gratis een echo van hun hart laten maken. De service wordt aangeboden door het Rotterdamse Erasmus MC die de echo eventueel ook op een cd wil zetten.

Bewustwording

Jongeren kunnen de echo cadeau doen aan hun vriend of vriendin, aldus het ziekenhuis donderdag. Het ziekenhuis hoopt dat de jongeren zich met de actie bewust worden van het belang van hun hart en zich realiseren dat ze er maar één hebben. Ze moeten er dus zuinig op zijn, vinden de artsen. Mocht de echo onverhoopt een medisch probleem aan het licht brengen, dan krijgt de persoon tips over wat hij of zij verder moet doen.

Kosteloze echo

De actie kost het Erasmus MC niets, heeft een woordvoerster donderdag laten weten. Sponsoren zorgen voor de apparatuur en personeelsleden werken op vrijwillige basis mee.

Lowlands wordt dit weekend gehouden in Biddinghuizen in Flevoland. (ANP)
Bron: Skipr