VWS gaat stage lopen 'in het veld'

op .

Medewerkers van het ministerie van VWS gaan drie dagen per jaar verplicht stage lopen ‘in het veld’. VWS denkt dat het ministerie beter én slagvaardiger kan werken als er meer direct contact is met het werkveld.


 

VWS gaat stage lopen 'in het veld'Medewerkers van het ministerie van VWS gaan drie dagen per jaar verplicht stage lopen ‘in het veld’. VWS denkt dat het ministerie beter én slagvaardiger kan werken als er meer direct contact is met het werkveld.

Pay-off

VWS wil dat de medewerkers vaker de deur uit gaan om te leren van de zorgpraktijk. De initiatiefnemers van ‘VWS op stage!’ stellen dat drie dagen stage lopen meer oplevert dan drie dagen achter het bureau zitten.

Stage zoeken

Het is de bedoeling dat medewerkers zelf op zoek gaan naar een stage die bij hun leerdoel aansluit. Dit zal veelal plaatsvinden bij zorginstellingen, maar ook bedrijven in andere sectoren zijn denkbaar. De stage moet vooral niet van bovenaf worden opgelegd. Het initiatief ligt bij de medewerkers zelf; zij moeten bedenken met welk doel zij op stage gaan. Zo hoopt het ministerie te voorkomen dat het stagelopen een ‘bureaucratisch gedrocht’ wordt.

VWS op stage!

Een oproep van VWS op LinkedIn door Marieke Pronk, medeorganisator van de stages en senior beleidsmedewerker van VWS, leverde direct enthousiaste reacties van verschillende zorginstellingen op. Organisaties die een stageplek beschikbaar hebben voor VWS-medewerkers kunnen zich aanmelden bij de LinkedIn-groep ‘VWS op stage!’. Daar kunnen belangstellenden elkaar vinden en VWS stelt op basis van de reacties een lijst met potentiële stagebedrijven samen voor de medewerkers. Overigens is het geen éénrichtingsverkeer, na een gelopen stage is het ook mogelijk om te kijken hoe het er aan toegaat bij het ministerie van VWS.
Bron: Skipr