Inspectie legt thuiszorginstellingen stil

op .

Thuiszorginstellingen Hanimeli in Enschede en Cura Domestica in Boxmeer moeten hun werkzaamheden grotendeels staken. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) woensdag bekendgemaakt.

Inspectie legt thuiszorginstellingen stilThuiszorginstellingen Hanimeli in Enschede en Cura Domestica in Boxmeer moeten hun werkzaamheden grotendeels staken. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) woensdag bekendgemaakt.

Directe stop

Beide instellingen moeten stoppen met hun activiteiten op het gebied van verzorging en verpleging. Zij mogen per direct geen nieuwe cliënten aannemen en moeten de zorg voor hun bestaande cliënten binnen twee weken overdragen aan een andere thuiszorgorganisatie. Cura Domestica mag ook geen huishoudelijk werk meer aanbieden.

Onvoldoende verbetering

Beide instellingen stonden onder verscherpt toezicht omdat de zorg die zij leveren, niet voldoet aan de kwaliteitsnormen. Zij slaagden er de afgelopen maanden niet in hun dienstverlening voldoende te verbeteren. De IGZ had om die reden ook sancties in petto tegen Let's Go Zorg in Hasselt. Dat bedrijf is evenwel onlangs failliet gegaan.


 


Bron: Skipr