Verzuimcijferspecialist Vernet verbreedt en verdiept

op .

Vernet, de marktleider in benchmarks voor de zorgsector, heeft zijn productportfolio flink uitgebreid. De organisatie biedt zorginstellingen hierdoor nog meer inzichten die hen helpen te sturen op hun totale HR-performance.

Verzuimcijferspecialist Vernet verbreedt en verdieptVernet, de marktleider in benchmarks voor de zorgsector, heeft zijn productportfolio flink uitgebreid. De organisatie biedt zorginstellingen hierdoor nog meer inzichten die hen helpen te sturen op hun totale HR-performance.

We kennen Vernet van het verzamelen van verzuimcijfers en het in een abonnementsvorm publiceren van deze branche- en organisatiecijfers aan de aangesloten zorginstellingen.

Zij kunnen hierdoor bepalen hoe goed of slecht zij op dit gebied presteren, maar Vernet doet meer.

Behoefte aan meer HR-informatie

“Er bleek behoefte aan meer informatie”, vertelt Sjaak van der Linden, directeur van Vernet. De afgelopen periode hebben we veel van onze klanten gesproken en daaruit bleek dat onze verzuimcijfers sterk worden gewaardeerd, maar dat dit tegelijk de behoefte aanwakkert voor nog meer relevante data op personeelsgebied. Zoals gegevens over in- en uitstroom, demografische trends en salarisontwikkelingen. Uitgedaagd door dit soort vragen, besloten we een nieuw product te ontwikkelen: Vernet Viewer. Hierin wordt niet alleen meer informatie gebundeld, maar deze wordt nu ook grafisch weergegeven en door ons geïnterpreteerd. Vernet Viewer verschijnt vier maal per jaar en wordt gevoed met de actuele data van 90% van alle Nederlandse zorginstellingen.

Twee nieuwe producten: Vision en Viewture

Daarnaast introduceert Vernet twee consultancyproducten.


De eerste is: Vernet Vision. Zorginstellingen krijgen bij dit abonnement jaarlijks een presentatie van een Vernet consultant, die helpt bij het analyseren van de cijfers van Vernet Viewer.


Het tweede product heet: Viewture. Dit is een op maat gemaakte presentatie waarin aan de hand van bekende data wordt voorspeld wat er op HR-gebied zal gebeuren in de komende vijf tot tien jaar. Hierin worden de gevolgen van trends als vergrijzing, loonontwikkelingen en functievoorkeuren zichtbaar. Voor dit product werkt Vernet samen met Mercer en MarketConcern Van Spaendonck. “We bieden nu dus nog meer onmisbare ‘tools’ voor wie zijn HR-beleid wil sturen vanuit kennis”, aldus Sjaak van der Linden.

Journaal op website

Vernets laatste nieuwtje is het journaal, dat elk kwartaal op de eigen website verschijnt. Hierin worden de nieuwste cijfers besproken en laat presentatrice Elsemieke Havenga verschillende gasten uit de branche aan het woord. Zo geeft Vernet steeds meer invulling aan zijn autoriteit op het terrein personele data (of HR stuurgetallen) in de zorg.


 


Bron:   Skipr