Game ontwikkeld voor specialisten

op .

intendo heeft samen met het Universtair Medisch Centrum in Groningen een spel ontwikkeld waarmee artsen thuis op TV een kijkoperatie kunnen oefenen.

Game ontwikkeld voor specialistenHet Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft samen met spelfabrikant Nintendo een game ontwikkeld waarmee artsen thuis achter de televisie op kijkoperaties kunnen oefenen.

Kijkoperatie

In het spel heeft de speler de opdracht om in een virtueel laboratorium de orde te handhaven. De handelingen die de speler daarbij moet verrichten, komen overeen met de handelingen die komen kijken bij een kijkoperatie.

Vaardigheden

Volgens de bedenker van de game Henk Ten Cate Hoedemaker, tevens chirurg, is het spel niet alleen erg vermakelijk, maar wijst onderzoek ook uit dat de kijkoperatieve vaardigheden van aankomend artsen erdoor verbeteren. Ook ervaren chirurgen zouden baat hebben bij het spelen van het spel, zegt hij. Er is nu alleen een prototype. De definitieve versie van het spel komt naar verwachting binnen een jaar op de markt.

Bron: Skipr