Pluryn gefeliciteerd Gelukkig ook nog positieve berichten uit de zorg.

op .Pluryn wint Europese prijs met gehandicaptenproject

Gehandicapteninstituut Pluryn in Groesbeek heeft een Europese innovatieprijs gewonnen met een project voor zinvolle dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten.

Gelukkig ook nog positieve berichten uit de zorg.

 Pluryn! gefeliciteerd
Pluryn wint Europese prijs met gehandicaptenproject

Gehandicapteninstituut Pluryn in Groesbeek heeft een Europese innovatieprijs gewonnen met een project voor zinvolle dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten. Dit meldt De Gelderlander.

Hulp aan dementerenden

Cliënten van Pluryn in Groesbeek worden, na een training hoe ze moeten omgaan met dementerenden,  ingezet bij het zorgcentrum Irene Dekkerswald in Groesbeek om te helpen bij de zorg aan dementerende ouderen. Zo zorgen zij voor vervoer, maaltijden, koffie- en theeschenken, buitenwandelingen en werkzaamheden in het magazijn en bij de technische dienst. De medewerkers van het verpleeghuis krijgen hierdoor meer tijd voor andere taken.

EPR Innovation Prize

Het project werd onderscheiden met de EPR Innovation Prize. EPR (European Platform for Rehabilition) is een Europees netwerk van organisaties die zich bezighouden met gehandicaptenzorg.

Succesvolle samenwerking

Marlijn Oosterhoff, projectleider bij Pluryn, noemt de samenwerking met verpleeghuis Irene in De Gelderlander een doorslaand succes: "Het is een echte win-winsituatie. We kijken wat onze gehandicapte cliënten kunnen en graag zouden willen doen, en zoeken er vervolgens een zinvolle en leuke taak bij. Zo hebben we bijvoorbeeld een cliënt die dol is op babbelen. Die mevrouw praat nu met een oudere bewoner van Irene die behoefte had aan aanspraak. Samen kletsen ze heel wat af."