Politiek Limburg 'bedonderd' bij steunverlening Orbis

op .

Leden van de Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg van de VVD, D66, SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren voelen zich bedonderd door GSPolitiek Limburg ‘bedonderd’ bij steunverlening Orbis

Leden van de Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg van de VVD, D66, SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren voelen zich bedonderd door GS in de situatie rondom de steunverlening aan Orbis. In Dagblad de Limburger verwijten de Statenleden het provinciebestuur hen “onvolledig geïnformeerd te hebben en zien hun vertrouwen beschaamd”.

Tactiek bestuur Orbis

In het kort geding tegen de provincie en gemeente Sittard-Geleen waarin het academisch ziekenhuis Maastricht eist dat de ‘concurrentieververvalsende steun' aan Orbis wordt teruggedraaid, bleek dat er nooit sprake is geweest van een dreigend faillissement bij Orbis. Ook  zonder de lening van de provincie en de gemeente Sittard-Geleen zou Orbis gewoon hebben kunnen voortbestaan. De Orbis-top heeft medio 2009 de financiële nood overdreven in de media. Zo wilden de bestuurders de provincie en Sittard-Geleen overtuigen van de noodzaak om zich borg te stellen voor financiering van het sociaal plan.

Onjuiste informatie

Onder de Statenleden en ook binnen de gemeenteraad heerste het idee dat Orbis gered moest worden van een ondergang. De beslissing om steun te verlenen aan het zorgconcern blijkt nu gebaseerd op onjuiste veronderstellingen. Dagblad de Limburger meldt dat de oppositiefracties opheldering eisen van Noël Lebens, de verantwoordelijk gedeputeerde. Lebens wil echter niet reageren nu het proces loopt. Ook verschillende gemeenteraadsfracties van Sittard-Geleen willen een toelichting op de gang van zaken.


 


Bron:  Skipr.