EINDBOD CAO VVT AFGEWEZEN

op .

Het zat er al een beetje aan te komen maar de werknemersorganisaties hebben het eindbod van de werkgeversorganisaties ActiZ en BTN in het kader van de cao VVT afgewezen.

EINDBOD CAO VVT AFGEWEZENHet zat er al een beetje aan te komen maar de werknemersorganisaties hebben het eindbod van de werkgeversorganisaties ActiZ en BTN in het kader van de cao VVT afgewezen. Niet onlogisch, alleen............wat nu. Waarschijnlijk zullen leden opnieuw geraadpleegd moeten worden (duurt soms maanden) voordat men weer verder gaat onderhandelen. Anders gezegd: de werkgevers sturen het taktisch aan op de voortzetting van de onderhandelingen na de verkiezingen voor de Tweede Kamer, wellicht in de hoop dat er dan meer te halen is? Of willen de werkgevers dat de nullijn extra onderstreept wordt, een rare geadachte als men beziet hoeveel zorg op ons afkomt.Het persbericht:


 


Werknemersorganisaties wijzen eindbod ActiZ en BTN af


ABVAKABOFNV, CNV Publieke Zaak,NU’91 en FBZ  hebben na vier dagen onderhandelen het eindbod van werkgevers  ActiZ en BTN afgewezen. De bonden vinden dat de werknemers in de  sector Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg er sterk op achteruit gaan als zij dit bod accepteren.


 Werkgevers bieden geen enkele salarisverbetering . Naast deze nullijn willen de werkgevers alle extra leeftijdsuren  afschaffen. Van het geld dat zij hiermee besparen bieden zij  alle werknemers een aantal uren vrije tijd, scholing of geld aan. Daarmee betaalt de werknemer  zelf voor de eigen ontwikkeling  en inzetbaarheid.  Verder eisen de werkgevers dat alle medewerkers weer alle diensten, dus ook nachtdiensten gaan draaien.


“Onderhandelen onder nul is niet aan de orde”, aldus onderhandelaar Wim van der Hoorn.  De slechte financiële situatie wordt volledig afgewenteld op de werknemer. Dit is een gemiste kans om de sector aantrekkelijk te maken voor jonge werknemers en om personeel voor de sector te behouden.


De bonden gaan hun leden raadplegen en zullen zich beraden op de acties die zij gaan ondernemen.


Wim van der Hoorn (ABVAKABOFNV), Aaldert Mellema (CNV Publieke Zaak), Ellie van Soelen (NU’91),Lilian de Groot (FBZ, mede namens de VHP-Zorg).