IGZ pakt verkoop test voor Mexicaanse griep aan

op .

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) pakt bedrijven aan die een grieptest - al dan niet via websites -

IGZ pakt verkoop test voor Mexicaanse griep aanDe Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) pakt bedrijven aan die een grieptest - al dan niet via websites - voor thuisgebruik verkopen. De test is niet bedoeld voor thuisgebruik. Inmiddels heeft de IGZ proces verbaal opgemaakt tegen één aanbieder. Het Openbaar Ministerie handelt het proces verbaal verder af.De IGZ wil met dit optreden een duidelijk signaal afgeven. De tests zijn gemaakt om door professionals te worden gebruikt. De test is niet geschikt voor particulier gebruik omdat de test erg ingewikkeld is uit te voeren. Het is verboden deze tests te verkopen aan particulieren.

De IGZ heeft tijdens een onverwacht bezoek gisteren ruim 300 tests in beslag genomen. De aanbieder heeft de verkoop van de test via zijn website inmiddels gestaakt.

Er zijn ongeveer tachtig tests door particulieren gekocht.

De IGZ waarschuwt particuliere kopers van deze test, die de naam 'Wondfo flu A' heeft, dat zij bij griepverschijnselen contact op moeten nemen met de huisarts, ook als de test aangeeft dat zij geen griep hebben.


 


Bron:   IGZ


Datum: 11-12009